петък, 4 май 2012 г.

Експерименти със свинско.


Едно предложение за адаптирана зимна манджа на която всички много се радват е свинско месо със скариди, лук и сметанов сос. Ето и продуктите, които се виждат от богатия снимков материал и няма нужда да описвам:

      

Следва свинското месо и скаридите (може и коктейлни). Рецептата е със свинско, но по-добрият вариант  е с пилешко . Вкусовете на пилешко и скариди си отиват повече, а и е по-ненатоварващо за стомаха.


Лукът и месото се задушават, докато достигнат готовност. Изглеждат така - погледнете долу вляво. А когато месото е почти готово, се добавят скаридите, но за не повече от десетина минути, за да не станат жилави - погледнете вдясно.


Идва ред на сериозна порция сметана (аз я харесвам по-мазна) - придава много приятен вкус, омекотява и свързва двете основни месни съставки.

 И резултат накрая ...



Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар